Новорічне частування для тих, кому нічого не можна

Медики констатують, що з кожним роком стає більше алергіків. Особливо у великих містах. Привіт, екологія…

Якщо років 20-30 тому у дітей під новий рік міг висипати хіба що діатез від мандаринів та шоколаду, то тепер часто взагалі не зрозуміло, що їм можна, крім невеликого набору дієтичного частування. Але, виявляється, можна приготувати печиво без глютена, молока та яєць і навіть цукор замінити у ньому на мед.

Напередодні Нового року хочемо порадувати вас рецептом імбирного печива без глютену, без цукру, молока та яєць. Ділимося знахідкою від @fitnesstortik

Інгредієнти:

  • Вода 30 гр
  • Мед 90 гр
  • Тристиковий цукор 25 гр
  • Суміш спецій. У мене імбир мелений, кориця та мускатний горіх, все на кінчику чайної ложки.
  • Оливкова олія 30 гр
  • Сода 1/3 ч.л.
  • Борошно 150 гр (у мене була безглютенова суміш Гарнец)
  • Міндальне борошно 45 гр

Приготування:

Змішати в сотейнику воду, цукор та мед. Нагріти, помішуючи, до розчинення цукру. Додати спеції, довести до кипіння та всипати соду. Трохи остудивши, влити олію та перемішати.

В окремій мисці змішати два види борошна і влити теплу суміш, добре перемішуємо і поступово скачуємо тісто в кулю. Вимішуємо, за необхідності підсипаючи трохи борошна. Тісто має бути м’яким, але не прилипати до рук.

Обернути плівкою та прибрати в холодильник на годину.

Розкотати, вирізати печиво та випікати при температурі 180% приблизно 8 хв.

Підрум’янилося? Витягуйте печиво, не перетримуйте у духовці, так воно буде м’якшим. Корисне печиво для новорічного столу готове! З наступаючим Новим роком!

Новорічне частування для тих, кому нічого не можна

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
ALLBOARD: Каталог полезных статей
%d такие блоггеры, как: